Подготвят осъвременяване на музейната експозиция в село Студен извор, за което всеки може да даде препоръки чрез анкета

По време на тематичния уикенд в трънското село Студен извор посетители ще имат възможност да се включат в анкета, научи Zapadno.com.

Уикендът, посветен на празника на киселото мляко, ще се проведе на 25 и 26 юни в селото. Сред елементите в програмата на двудневния празник ще са демонстрации по заквасяване на кисело мляко и замесване на хляб, организирани обиколки на селото и други. Прочетете още по темата в публикацията: Музеят на киселото мляко в Трънско ще посреща посетители с уикенд на отворените врати в края на юни.

Друго интересно за посетителите на уикенда ще бъдат различни атракции и занимателни игри. “Ще се постараем да ви представим историята на българското кисело мляко по нов, според нас, по-съвременен начин и ако ви хареса ще очакваме да вземете участие в анкетата, която сме подготвили с молба да направите своите препоръки, за да ги заложим в предсотящото осъвременяване на музейната експозиция”, споделиха от фондация “Д-р Стамен Григоров”.

Музеят на киселото мляко в Студен извор е открит на 29 юни 2007 година. Той е общинска собственост и е оборудван от фондация “Д-р Стамен Григоров”. На двата етажа в музейната сграда са изложени различни експонати, свързани с направата на киселото мляко.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...