Възторг: Представянето на самодейци от Брезник на етапа за Копривщица изправи журито на крака

Журито на регионалния етап за област Перник на националния събор в Копривщица стана на крака след представянето на самодейци от град Брезник, става ясно от снимка на танцов клуб “Калина”.

“Регионално за Копривщица! Когато уважаемото жури стане на крака, друго не е нужно! Благодарим!!!”, съобщиха от танцов клуб “Калина” към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”. Журито на регионалния етап е съставено от Милена Любенова от „Института за етнология и фолклористика с етнографски музей“ при Българска академия на науките, етнохорологът Милчо Георгиев и етнологът Цветана Манова. На 18 и 19 юни свои изпълнения ще представят над 700 самодейци от област Перник. Преди няколко дни на пресконференция за събитието бе обявено, че няма максимален допустим  брой на определените допуснати за националния събор участници от област Перник.

На сцената в Обединения детски комплекс в Перник за регионалния преглед се изявят самодейци от 7 читалища и едно училище в Брезнишко. Това са: народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник, народно читалище “Граовска пробуда-1928” в село Велковци, народно читалище “Искра-1932” в село Слаковци, народно читалище “Пробуда-1931” в село Ноевци, народно читалище “Иво Войвода-1928” в село Долна Секирна, народно читалище “Светлина-1932” в село Сопица, народно читалище “Пробуда-1927” в село Кошарево и брезнишкото средно училище “Васил Левски”, което ще се включи с индивидуални изпълнения и едно групово.

Снимка: танцов клуб “Калина”

Виж също...

Loading...