Самодейци от читалища в Брезнишко ще се включат във фестивала “Еньовден”, а участията им ще бъдат оценявани от жури от София

Самодейци от община Брезник ще се включат в предстоящото десето издание на Регионалния фестивал на любителското творчество на възрастните хора при читалища и пенсионерски клубове от Югозападна България „Еньовден”, предаде репортер на Zapadno.com.

Фестивалът ще се проведе на 24 юни в местността “Ладовица” в град Перник. “Това е единственият по рода си празник, който е за възрастните хора от цяла Югозападна България. Включени са над 240 участника от 4 области – Перник, Благоевград, Кюстендил и София. Ще участват доста читалища, пенсионерски клубове, един дом за възрастни хора. Журито ни този път ще е в състав с хора от София”, поясни Иванка Василева от отделът за култура към Община Перник.

Събитието се организира от народно читалище “Искра-1960“ и кметство “Изток” с подкрепата на Община Перник. Участие във фестивала ще вземат самодейци от читалищата на брезнишките села Долна Секирна и Слаковци.

Снимка: кметство “Изток” (архив)

Виж също...

Loading...