Брезнишките общински съветници ще решават дали да се удължи срокът за ползване на помещение от пенсионерски клуб “Любаш” в село Кривонос

През месец май тази година председателят на пенсионерски клуб “Любаш” в брезнишкото село Кривонос е подал мобал в Община Брезник за удължаване на срока на договор от месец август 2017 година. Договорът, сключен преди 5 години, е за предоставяне безвъзмездно право на ползване за 5-годишен срок на помещение в имот, който е частна общинска собственост, съобщават от Общински съвет-Брезник.

Кметът на Брезник Васил Узунов предлага на общинските съветници да вземат решение, с което да се даде съгласие за предоставяне безвъзмездно право на ползване за срок от 5 години на помещението за нуждите на пенсионерски клуб “Любаш”. Имотът се намира в центъра на Кривонос и е с обща застроена площ от 120 квадратни метра. Очаква се на заседание, насрочено за 23 юни, общинските съветници да излязат с решение по темата.

Пенсионерският клуб в селото се ползва от възрастните хора, които ежеседмично правят се събират в помещението по различни поводи. Предоставеното помещение, което в миналото е било магазин, придобива още по-приветлив вид с уникални снимки, които дейни хора са поставили на стените. Прочетете още по темата в публикацията: 44 ученика заснети през 1944-та година пред училището в село Кривонос и други снимки красят пенсионерски клуб “Любаш” – СНИМКИ.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...