За Граовския събор “Видовден” в Брезник ще се изявят над 120 самодейци от общината, Радомирско и вокална група към брезнишкото училище

Над 120 ще бъдат участниците в автентичната фолклорна програма за Граовския събор “Видовден”, съобщи за Zapadno.com заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска.

Заявките за участие в програмата можеха да се подават до 17 юни. До крайния срок са се записали самодейци от читалищата в община Брезник, от община Радомир и талантливи ученици от вокална група “Песенна дъга” към брезнишкото средно училище “Васил Левски”.

Автентичната фолклорна програма ще се проведе на 25 юни и ще стартира в 14:00 часа на площадката пред изложбена зала “Военен клуб” към Общински исторически музей-Брезник.

По време на Граовския събор “Видовден” в град Брезник ще се проведат и два концерта на 24 и 25 юни пред сградата на местното народно читалище “Просвещение-1870”. Прочетете още по темата в публикацията: На Граовския събор “Видовден” брезничани и гости на Брезник ще се веселят с Нелина, Здравко Мандаджиев и ансамбъл “Филип Кутев”.

Очаквайте на страниците на Zapadno.com още подробности за предстоящото тазгодишно провеждане на Граовския събор “Видовден”.

Снимка: Ваня Иванова

Виж също...

Loading...