Брезнишкият музей показа как са изглеждали децата на събора “Видовден” в Брезник през 1937 година чрез снимка, която е дарение

Общинският исторически музей в град Брезник отправи поздрав към всички посетители на Граовския събор “Видовден”, видя Zapadno.com.

Музеят показва архивна снимка от фонда си, която е дарение от Славчо Михайлов. Фотографията показва група деца на събора “Видовден” през далечната 1937 година. Изложбените зали на музея ще бъдат отворени в празничните дни на провеждането на тазгодишния Граовски събор “Видовден” и ще работят с удължено работно време.

От 24 до 26 юни в град Брезник се провежда Граовския събор “Видовден”, който в миналото се е чествал в местността “Кална бара” в землището на село Бабица. След средата на XX-ти век провеждането на събора се премества на хълма Бърдото, а по-късно – и в самия град. През 2013 година Община Брезник патентова словната марка на Граовския събор “Видовден”, а преди 2 години – през 2020-та, бе патентован и графичен знак на събитието.

Очаквайте на страниците на Zapadno.com още подробности за тазгодишното провеждане на Граовския събор “Видовден”.

Снимка: Общински исторически музей-Брезник

Виж също...

Loading...