Земеделски производител: Огънят в пшеница край Брезник е причинен от електрическа искра, електроразпределителното дружество: Имало е авария от незаконна сеч в Ноевци, но няма как да е причинала пожар

Пожарът в земеделска земя в землището на град Брезник, който е възникнал на 3 юли, е причинен от електрическа искра, твърди пред Zapadno.com земеделският производител Огнян Огнянов.

По-рано днес от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник съобщиха, че на 3 юли в град Брезник е възникнал пожар, който е унищожил 20 декара с пшеница. Прочетете още по темата в публикацията: Пожар край Брезник: Небрежност при боравене с открит огън унищожи 20 декара пшеница, но благодарение на огнеборците е спасен голям житен масив.

Пожарът е възникнал в местността “Репинец” в землището на град Брезник. Възникнал е от паднала на земята искра от преминаваща в района въздушна линия, вследствие на авария по мрежата, категоричен е земеделският производител Огнян Огнянов. Той поясни, че и преди е имало проблеми по същата въздушна линия. Преди пристигането на няколко противопожарни автомобила, два трактора са се справяли с огнената стихия в земеделските земи.

От пресцентъра на електроразпределителното дружество “Електрохолд” поясниха за Zapadno.com, че в същия ден в района на брезнишкото село Ноевци е възникнала авария по мрежата, вследствие на паднало при незаконна сеч дърво. Разстоянието до местността с пожара е около 7 – 8 километра и няма как аварията да е причинала искра, която да запали пшеницата. Въпросната въздушна линия е в добро състояние, поясниха от “Електрохолд”.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...