Къща в село в Трънско се превърна в снимачна площадка за клип, посветен от дъщеря за майка – СНИМКИ+ВИДЕО

Духовната свързаност между хората съществува и всекидневно се изразява при различни личности. Може отделните личности да нямат родствена или друга близка връзка и само едно запознанство е необходимо, за да започне този процес. Такъв случай е силно изразен между светилото в културния живот на област Перник Иванка Василева и певицата от Украйна Лилия Семкова. Нещо повече – тази духовна свързаност е спомогнала за реализирането на музикален клип, заснет в къщата на Иванка Василева и съпруга и в трънското село Велиново, предаде репортер на Zapadno.com.

Запознанството между двете дами се зародило преди около 7 – 8 години, когато Иванка Василева гостувала в Украйна. Тогава тя била част от делегация от област Перник, в която се включили и сурвакари от сурвакарската група на брезнишкото село Долна Секирна. “Запознахме се с нея на Акерманската крепост в Украйна, когато съм водила сурвакарската група на Долна Секирна. Тя ме е запомнила с носията и българските знамена, които съм раздавала. Тогава тя беше ученичка. След това тя дойде тук (в България) като студентка. На един от фестивалите “Сурва”, беше 2019 година, тя се включи, участваше във вечерните концерти с уникални български песни”, спомни си Иванка Василева.

Лилия Семкова е от голямото село Чийший (наричано още и Городнее), което се намира в Одеска област, Болградски район, Украйна. Целият род на певицата се занимава с музика. Тя е пяла и в град Трън на празника в памет на народната и оперна певица Гюрга Пинджурова.

В началото на месец март тази година беше представена песента “Днес сънувах, мамо”, изпълнена от Лилия Семкова. Интересна подробност е, че в кадрите присъства Иванка Василева и къщата и в село Велиново. Предложението за участие на Иванка Василева в клипа е дошло от Лилия Семкова. “Тя предложи, защото ужасно много приличам на леля и. Имам и цветната градина, и смеха и, и всичко. От такава гледна точка. Помоли ме да направим този запис и да изиграя ролята на майката. Лилия Семкова посвети тази песен на своята майка по случай 8 март, тъй като живеят разделено. Заради пандемията 2 години почти не се бяха виждали”, сподели пред репортер на Zapadno.com Иванка Василева. На поканата за участие в клипа Иванка отговорила, че е лош артист и не може да се превъплъти в роли. Нейният съпруг я окуражил с думите: “Не и отказвай.”

Иванка Василева отбеляза още, че има духовна връзка с Лилия Семкова. “Това беше сигурно причината да се случи. Станаха много интересни кадри”, каза още тя.

Разгледайте снимки от снимачния процес на клипа “Днес сънувах, мамо”, които Иванка Василева предостави:

Вижте видеото към песента “Днес сънувах, мамо” на Лилия Семкова:

Виж също...

Loading...