Най-малките участници на Църногорския събор ще бъдат танцьори от детски танцов състав “Граовчета” и 3-годишната Йоана Найденова с песен от Граово

Близо 30 деца ще бъдат най-малките участници на Църногорския събор “В сърцето на Граово”, който ще се проведе от 8 до 10 юли на манастирските ливади над брезнишкото село Гигинци, съобщиха за Zapadno.com от Областна администрация-Перник.

На 9 и 10 юли ще се проведе концертната програма на тазгодишния събор. Участие в нея ще вземат над 700 самодейци от страната и чужбина. Сред тях ще бъдат двете възрастови групи (3 – 5 години и 7 – 8 години) на детски танцов състав “Граовчета” към брезнишкото сдружение “БрезиЯна” с ръководител Яна Кираджиева. От танцовият състав се очаква на сцената да се качат 27 деца. Те ще бъдат и най-малките участници сред групите.

Най-малкият индивидуален участник на събора ще е Йоана Найденова, която е на 3 години и 11 месеца. Тя е изпълнителка на песни от Граово. За зрителите на Църногорския събор акапелно ще изпълни песента “Пусти мамо берендерки”.

Църногорският събор “В сърцето на Граово” се провежда под патронажа на областния управител на област Перник Кирил Стоев и с подкрепата на Министерство на земеделието, Обединени български животновъди и Българската православна църква. Генерални спонсори на събора “В сърцето на Граово” са компанията “Асарел-Инвестмънт” и ОЗК – “Общинска застрахователна компания”-Перник. Домакин на събитието е игуменът на Църногорския манастир архимандрит Никанор. Празникът ще се проведе с благословията на Негово Светейшество патриарх Неофит. Входът е свободен.

Очаквайте на страниците на Zapadno.com още подробности за предстоящото четвърто издание на събора край Църногорския манастир.

Виж също...

Loading...