Неочаквана ваканция: Над 80 ученици от училището в Брезник ще почиват на българското Черноморие чрез програмата „Отново заедно“

84 ученици и 10 ръководители от брезнишкото средно училище “Васил Левски” ще прекарат 5 незабравими дни на морския бряг, съобщиха за Zapadno.com от учебното заведение.

Ваканцията ще е подсигурена чрез средства от националната програма “Отново заедно” и ще се осъществи, след като училището е спечелило проект, с който е кандидатствал пред Министерство на образованието и науката. „Неуморните усилия и екипната работа на моите служители бяха възнаградени. Щастливите детски очи ще бъдат най-голямата награда, която ще сложи подобаващ край на една наистина трудна учебна година”, сподели директорът на училището в Брезник Лина Симеонова.

Отпуснатата сума за реализиране на ваканцията е 51 хиляди лева. Мястото на почивката за ученици и ръководители ще бъде курортният град Царево и хотел “Зебра”. За всеки ученик ще е подсигурена безплатна ваканция, която включва пътуване, 5 нощувки, 3 хранения на ден, две екскурзии (до Бургас и до Созопол), басейн, анимация и застраховка.

Програмата за лятна почивка цели насърчаване и възстановяване на комуникацията между учениците, както и преодоляване на изоставането им в социализацията. Обогатяването на културата на учениците, с цел повишаване на интелектуалното и духовно-нравственото им развитие и създаването на условия за увеличаване на физическата активност и най-вече стимулиране успеваемостта им също са сред основните цели, споделя екипът, организирал кандидатстването на брезнишкото училището.

Децата, включени в групите, са избрани по специални критерии, разясни директорът на училището. „На Педагогически съвет екипът на повереното ми училище одобри критерии, по които да става подборът на ученици. Кандидатстването включваше два етапа. При първи етап посочихме 23 деца, които отговаряха само на един критерий – да не са били на море досега. Това беше и най-важната ни задача. Щастието, което ще изпитат точно тези деца, е истинско удовлетворение за нас”, каза директорът на средно училище “Васил Левски” Лина Симеонова.

Виж също...

Loading...