Амбицията на младежкия противопожарен отряд на Трън е да спечели първо място на регионалното състезание “Млад огнеборец”

Младежкият противопожарен отряд на град Трън е съставен от близо 20 ученици на различна възраст. Младите огнеборци са възпитаници на местното средно училище “Гео Милев”, предаде репортер на Zapadno.com.

От около 15 – 20 години в Трън е сформиран младежки противопожарен отряд, който постоянно сменя състава си. Причината е, че има изискване за годините на участниците в състава на отряда. В младежкия клуб могат да членуват ученици на определена възраст.

В трънския младежки противопожарен отряд членуват ученици от V до VIII клас. Младите огнеборци се упражняват и усвояват нови умения на градския стадион в Трън, където има условия за тренировки. Отговорник на групата е преподавателят Димитър Димитров, а тренировките се водят от служители към Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Трън. На стадиона учениците се упражняват в дисциплините “щафетно бягане” и “бойно разгръщане”.

През годините отборът от Трън активно е участвал в изданията на регионалното състезание на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”. Клубът е печелил втори и трети места, но досега не е успял да завоюва първо място. Това е и амбицията на всички участници – да спечелят първо място, за да имат възможност да представят област Перник на републиканско състезание, което ежегодно се провежда на различни места в началото на лятото.

През месец май тази година младежкият противопожарен отряд на Трън участва в XXII регионално състезание “Млад огнеборец”. Трънският отряд успя да спечели второ място на състезанието. Припомнете си още по темата в публикацията: Младите огнеборци от Трън спечелиха 2-ро място на регионалното състезание на младежките противопожарни отряди – СНИМКИ.

За състезанието децата са тренирали усърдно, поясни инспектор Станислав Йоцев от Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Трън. Най-честият въпрос, който младите огнеборци са задавали преди надпреварата, е дали ще победят. “Досега децата от Трън не са печелили първо място. Имат желание, но това все пак е състезание”, сподели инспектор Йоцев. Най-важните правила, на които учениците се учат на стадиона е да спазват стриктно дисциплина и отговорни. “Те са дисциплинирани и отговорни. Всяка година участват децата, стараят се”, добави още инспектор Станислав Йоцев.

Виж също...

Loading...