Здравните медиатори на Трън и представители от администрацията на Брезник се включиха в регионален форум, посветен на ранното детско развитие

Регионален форум, свързан с ранното детско развитие, се е провел вчера в град Перник. На форума са присъствали представители от Трън и Брезник, научи Zapadno.com.

Срещата е била организирана от сдружение “Ларго” от Кюстендил, което е създадено с цел да помага на най-уязвимите членове на ромската общност – бебета и малки деца, бременни жени и родилки, болни и бедни хора.

В регионалния форум участие са взели представители от общините Трън, Брезник, Перник и Радомир. Община Трън е била представлявана от здравните медиатори Димитър Миланов и Антон Аначков, а от Брезник са присъствали представители на местната администрация.

Участниците в срещата са научили за важността на периода от забременяването до навършването на 3-годишна възраст на детето, статистически данни и аргументи от проучвания, проведени през 2020 и 2021 година, както и други теми, свързани със здравето на жените и децата.

Дискусионните теми в края на форума са били: “Непроследената бременност – проблеми и възможности” и “Разкриване на услуги за ранно учене и полагане на отзивчиви родителски грижи”.

Снимка: Димитър Миланов

Виж също...

Loading...