До безрасъдните шофьори по улиците на Брезник: Спрете да шофирате над ограниченията, за да не се случи поредната трагедия

Обществена тайна е, че в град Брезник има шофьори, които шофират автомобили със скорост много нас ограничението за населено място или въведените локални ограничения по определени улици. От няколко дни общественото внимание е насочено към трагичната катастрофа, която се случи на 5 юли в София. Вследствие на пътнотранспортното произшествие загинаха двама души. Причината за възникване на катастрофата е движение с висока скорост на автомобила-виновник.

Трагичният инцидент породи много въпроси сред хората, но и изказвания. Във Фейсбук групата за Брезник администраторът излезе с апел, насочен към бързащите по улиците на града шофьори. “Дали няма скоро някой мамин убавец от града ни да се нареди в тая редичка. СПРЕТЕ ДА КАРАТЕ КАТО ИДИОТИ ИЗ ГРАДА! Скоро обмисля да започна да снимам клипове и да ги качвам тук -как карат по главната улица покрай нас пък дано накой от власт имащите проверяващи органи си свършат работата преди да е станала поредната трагедия!”, написа администраторът.

Шофьорите, които карат бързо по улиците на Брезник са като фантоми – появяват се с бясна скорост и също толкова скоростно изчезват. Късмет е, че все още градът не е стигнал до емисиите с новини на националните телевизии.

След инцидента в София областният управител на област Перник Кирил Стоев също се изказа публично по темата с коментар. През последните месеци в областта сме свидетели на няколко тежки катастрофи, които отнеха човешки животи. Главният фактор за възникването им е един – високата скорост. Председателят на Общински съвет-Брезник Иван Тинков също направи кратък апел чрез страниците на Zapadno.com след тежката катастрофа през месец май в Перник.

Затова – помислете след като се качите зад волана и шофирате над ограниченията. Единствените автомобили, които могат да шофират над въведените ограничения за скорост, са тези със специален режим на движение.

Виж също...

Loading...