За посетители на Църногорския събор ще се движат бусове от автогарата в Перник и центъра на Гигинци до паркинга на манастира

Пътнически бусове ще се движат на 16 юли (събота) за четвъртото издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово”, съобщиха за Zapadno.com от автобусен транспорт “Кракра”.

Бусовете ще се движат по специално обособена за събора линия от автогарата в град Перник до паркинга на Църногорския манастир “Свети Свети Безсребреници Козма и Дамян” над брезнишкото село Гигинци. Курсовете от Перник за събора ще тръгват в 9:00, 11:00, 13:00 и 15:00 часа. В обратната посока (от паркинга на манастира до автогарата в Перник) курсовете ще тръгват в 10:00, 12:00, 14:00 и 16:00 часа. Цената на билета в едната посока ще е 4 лева, поясниха от пернишката фирма за обществен превоз.

От площада в село Гигинци до паркинга на манастира ще се движат безплатни пътнически бусове.

На 16 и 17 юли на манастирските ливади над Гигинци ще се проведе Църногорският събор “В сърцето на Граово”. Събитието трябваше да се състои на 9 и 10 юли, но поради прогнози за неблагоприятни метеорологични условия провеждането бе изместено със седмица.

Очаквайте на страниците на Zapadno.com още подробности за предстоящото четвърто издание на събора край Църногорския манастир.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...