Инженер Иван Ковачев ще продължи да управлява “Водоснабдяване”-Брезник и през следващите 3 години след решение на Общинския съвет

Общинският съвет на Брезник е дал съгласие да се удължи срокът на договор за възлагане на управлението на общинското търговско дружество “Водоснабдяване”-Брезник, научи Zapadno.com.

Решението за удължаването на срока е прието на провелото се на 23 юни заседание на общинските съветници. Документът е приет след като кметът на Брезник Васил Узунов е изложил пред съветниците като мотив водене на дружеството в правилна посока с постигнат през последните три години положителен баланс. Посочва се още, че в началото на месец май тази година управителят на дружеството е входирал в общинската администрация искане за удължаване на срока на договора за управление.

Управител на “Водоснабдяване”-Брезник от пролетта на 2019 година е инженер Иван Ковачев, който има дългогодишен опит при работа с хидросъоръжения. От отчет за 2021 година става ясно, че дружеството е било на печалба с 3 000 лева. За сравнение с годината преди началото на неговото управление – 2018-та, общинското дружество е било на загуба с 35 000 лева.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...