Читателски сигнал: Контейнерите в село Брезнишки извор преливат, кметският наместник: Проблемът е заради повреда на сметоизвозващ автомобил, отпадъците ще се почистят

Проблем със сметоизвозването на отпадъците от контейнерите в брезнишкото село Брезнишки извор е възникнал. За това сигнализира читател на Zapadno.com, който изпрати на редакционната поща снимка на препълнен контейнер от центъра на селото. Оказва се, че забавянето на сметоизвозването е възникнало, поради повреда на един от двата сметосъбиращи камиона на Община Брезник.

“Здравейте. Изпращам Ви сигнал за проблем със сметопочистването в с. Брезнишки извор. От приблизително една седмица не е чистено. Контейнерите преливат. Може да се види от прикачената снимка. Моля да отразите случая за да има обществен отзвук и да се самосезират отговорните институции”, писа читателят без да се е подписал с имената си.

Репортер на Zapadno.com провери какъв е проблемът и се оказа, че повече от седмица отпадъците от Брезнишки извор не са извозвани. Кметският наместник Росица Димитрова е провела разговор с еколога на Община Брезник, след който е станало ясно, че един от сметосъбиращите автомобили на администрацията се е повредил и това е оказало влияние за спазване на графика по сметоизвозване. Машината вече функционира нормално и се очаква отпадъците от селото да бъдат извозени. На местните жители кметският наместник Росица Димитрова е обяснила какъв е проблемът.

Виж също...

Loading...