Ремонтират покрива на емблематичната за град Брезник сграда – бившата селскостопанска гимназия

Ремонт на покрива стартира преди около 10 дни на сградата, в която някога се е помещавала селскостопанската гимназия на Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Строителна бригада извършва премахване на старата покривна конструкция – свалят се керемиди, улуци и дървени летви. Мястото, където се извършва ремонтът, е обезопасено с предпазна лента. Последният ремонт на покрива е направен преди около 10 години, когато в сградата все още е имало училище.

Ремонтът се извършва със средства от бюджета на Община Брезник, обясни заместник-кметът Мария Добревска. “Общината ремонтира покрива, защото е в изключително лошо състояние, тече отвсякъде. Сградата започна да се руши, а както знаете вече е общинска собственост. В момента сме в процес на промяна предназначението на сградата, защото все още се води като професионална гимназия по селско стопанство. Но въпреки че не е променено предназначението, покривът трябва да се направи, за да не се руши сградата”, каза заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска.

Понастоящем в сградата се помещава Регионалния младежки център, но амбицията на общинското ръководство на Брезник е в бъдеще бившата гимназия да се превърне в административна сграда.

Виж също...

Loading...