За Църногорския събор докараха химически тоалетни и обособиха паркинг за посетители, участници и журналисти ще паркират зад сцената на ливадите

Приготовленията за четвъртото издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово”, който ще се проведе на 16 и 17 юли, са на финала, научи Zapadno.com.

По-рано днес са обработени ливадите над шосето за Църногорския манастир (над манастирските ливади, където ще се проведе съборът). Там ще е мястото за паркиране на лични автомобили на посетители за четвъртото издание на събора. До паркингът се достига по черен път, който започва вляво от шосето, малко след фермата на манастира. На разклонението през двата съборни дни ще бъде позициониран пропускателен пункт с полицаи, които ще насочват посетителите с автомобили към паркинга, но и ще пропускат участници и журналисти към втори паркинг, обособен зад сцената на ливадите. За паркинга за участници и журналисти ще се влиза с пропуски.

За удобство на посетителите на Църногорския събор са докарани химически тоалетни, разположени на различни места на манастирските ливади. Сцената за изявяване на участниците също е позиционирана и очаква началото на събитието, което ще е на 16 юли от 12 часа.

Генерални спонсори на Църногорския събор “В сърцето на Граово” e мината в Брезник – в лицето на компанията “Асарел-Инвестмънт” и ОЗК-Перник. Събитието се провежда под патронажа на областния управител на област Перник Кирил Стоев с подкрепата на Министерство на земеделието, Обединени български животновъди и Българската православна църква. Домакин на събитието е игуменът на Църногорския манастир архимандрит Никанор. Празникът ще се проведе с благословията на Негово Светейшество патриарх Неофит.

Научете още подробности за програмата на Църногорския събор в публикацията: 12-часова програма първия ден и граовски рекорд за втория ден ще има на Църногорския събор – ПЪЛНА ПРОГРАМА.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...