Изографисването над входа на брезнишкия храм “Свети Георги Победоносец” е почти завършено, продължава набирането на дарения за останалите стени

Изографисването на една от стените в храм “Свети Георги Победоносец” в град Брезник е почти завършено, предаде репортер на Zapadno.com.

Дейностите по изографисването на храма стартираха в началото на месец юни тази година и се финансират от събрани от 2016 година до момента дарения от дарители. Парите се събират чрез сдружението “Заедно за храма Св. Георги Победоносец”, което още през месец юни апелира чрез страниците на Zapadno.com за включване на желаещи да подпомогнат кампанията. Идеята е докато се изографисва стената над входа на храма да се съберат още средства, за да може изографисването на другите стени да продължи без прекъсване. Художник от град Перник е на място и изографисва стената.

Дарения постъпват в дарителската сметка. Предвижда се следващата стена, която ще се изографисва, да бъде източната, поясни отец Михаил Станкович. Дарения за инициативата се събират по няколко начина, като един от тях е чрез банкова сметка в лева. За останалите може да прочетете в публикацията: Изографисването на брезнишкия храм “Свети Георги Победоносец” стартира, но са необходими още дарения за работа.

Всеки, който желае да подпомогне кампанията от разстояние, може да го направи чрез банковата сметка:

Уни Кредит Булбанк АД
BIC UNCRBGSF
BG47UNCR 7000 1522 3897 80

Виж също...

Loading...