Пътните полицаи провериха над 10 хиляди превозни средства при специализирана операция, двама от шофьорите отказаха да бъдат тествани

10 217 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 13 487 водачи и пътници, съобщиха от пресцентъра на МВР.

До момента са съставени 2 541 фиша и 817 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на моторни превозни средства от неправоспособни шофьори. В рамките на осмия ден са установени общо 38 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 19 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 19 – с над 1,2 на 1 000, а 2 са отказали тест. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 39 водачи, други 2, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16 часа.

Виж също...

Loading...