Най-търсеното на Църногорския събор е сянката, а след нея са напитките и скарата – СНИМКИ

Най-търсеното на четвъртото издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово” е сянката, предаде репортер на Zapadno.com.

По-рано днес официално бе открита двудневната програма на манастирските ливади над брезнишкото село Гигинци. В следобедните часове температурата е над 30 градуса. От жегата и многото автомобили, преминаващи по черния път за големия паркинг, се налага пожарният автомобил на Община Брезник периодично да пръска с вода участък край контролно-пропускателния пункт, за да не се вдига прах.

Най-търсеното от посетители и участници е сянката. Множеството хора са се скрили под шатрите на ливадите, а други пък избират гъстата сянка на дърветата край паркинга за посетители и манастира.

След сянката по търсене се нареждат скарата и напитките – предимно вода и наливна бира. Масовите мезета от скарата – кебапчета и кюфтета, се предлагат за около 2 лева бройката. Цените на другите продукти са по-високи и са сравними с тези на морето.

Генерални спонсори на Църногорския събор “В сърцето на Граово” e мината в Брезник – в лицето на компанията “Асарел-Инвестмънт” и ОЗК-Перник. Събитието се провежда под патронажа на областния управител на област Перник Кирил Стоев с подкрепата на Министерство на земеделието, Обединени български животновъди и Българската православна църква. Домакин на събитието е игуменът на Църногорския манастир архимандрит Никанор. Празникът ще се проведе с благословията на Негово Светейшество патриарх Неофит.

Научете още подробности за програмата на Църногорския събор в публикацията: 12-часова програма първия ден и граовски рекорд за втория ден ще има на Църногорския събор – ПЪЛНА ПРОГРАМА.

Разгледайте снимки от атмосферата в следобедните часове на Църногорския събор:

Очаквайте на страниците на Zapadno.com още интересни подробности от четвъртото издание на Църногорския събор.

Виж също...

Loading...