На сцената на Църногорския събор се качиха танцова формация “БрезиЯна” и детски танцов състав “Граовчета” – ВИДЕО

Танцова формация “БрезиЯна” и детски танцов състав “Граовчета” към брезнишкото сдружение “БрезиЯна” се изявиха с изпълнения в четвъртото издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово”, който се провежда на манастирските ливади над брезнишкото село Гигинци, предаде репортер на Zapadno.com.

Около 17:30 часа водещата на програмата Иванка Василева представи формацията и детския състав към сдружение “БрезиЯна”. За зрителите пред сцената танцьорите изпълниха Граовско със ситно шопско хоро, Дунавско хоро, Веселинка и Гергебунарско хоро. Най-малкият участник на тазгодишния събор е част от едната възрастова група на детския танцов състав. Това е Йоана Найденова, която е на 3 години и 11 месеца. В индивидуално акапелно изпълнение тя изпя “Пусти моми, мамо, берендерки”. Прочетете и вижте още по темата в публикацията: 3-годишно момиче на сцената на Църногорския събор изпълни “Пусти моми, мамо, берендерки” – ВИДЕО.

Генерални спонсори на Църногорския събор “В сърцето на Граово” e мината в Брезник – в лицето на компанията “Асарел-Инвестмънт” и ОЗК-Перник. Събитието се провежда под патронажа на областния управител на област Перник Кирил Стоев с подкрепата на Министерство на земеделието, Обединени български животновъди и Българската православна църква. Домакин на събитието е игуменът на Църногорския манастир архимандрит Никанор. Празникът ще се проведе с благословията на Негово Светейшество патриарх Неофит.

Научете още подробности за програмата на Църногорския събор в публикацията: 12-часова програма първия ден и граовски рекорд за втория ден ще има на Църногорския събор – ПЪЛНА ПРОГРАМА.

Вижте във видеата на Zapadno.com танцовите изпълнения на формация “БрезиЯна” и детски танцов състав “Граовчета” на Църногорския събор:

Очаквайте на страниците на Zapadno.com още интересни подробности от четвъртото издание на Църногорския събор.

Виж също...

Loading...