3-годишно момиче на сцената на Църногорския събор изпълни “Пусти моми, мамо, берендерки” – ВИДЕО

Най-малката участничка в четвъртото издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово” е Йоана Найденова, която е на 3 години и 11 месеца, предаде репортер на Zapadno.com.

Йоана е от детски танцов състав “Граовчета” към брезнишкото сдружение “БрезиЯна” с ръководител Яна Кираджиева. На сцената на Църногорския събор тя се изяви заедно с малката възрастова група при децата от детския танцов състав, но и изпълни акапелно песента “Пусти моми, мамо, берендерки”. Песента тя е научила от дядо си, който я подтикнал да се занимава с фолклорно творчество. Изпълнението на народната песен предизвика бурните аплодисменти на публиката.

Генерални спонсори на Църногорския събор “В сърцето на Граово” e мината в Брезник – в лицето на компанията “Асарел-Инвестмънт” и ОЗК-Перник. Събитието се провежда под патронажа на областния управител на област Перник Кирил Стоев с подкрепата на Министерство на земеделието, Обединени български животновъди и Българската православна църква. Домакин на събитието е игуменът на Църногорския манастир архимандрит Никанор. Празникът ще се проведе с благословията на Негово Светейшество патриарх Неофит.

Научете още подробности за програмата на Църногорския събор в публикацията: 12-часова програма първия ден и граовски рекорд за втория ден ще има на Църногорския събор – ПЪЛНА ПРОГРАМА.

Вижте видео от акапелното изпълнение на Йоана Найденова, което обективът на Zapadno.com засне:

Очаквайте на страниците на Zapadno.com още интересни подробности от четвъртото издание на Църногорския събор.

Виж също...

Loading...