Незабелязано от зрителите на Църногорския събор: Самодейни певици пеят фолклор по пътя над Гигинци – ВИДЕО

По време на четвъртото издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово”, което се провежда на 16 и 17 юли на манастирските ливади над брезнишкото село Гигинци, се случват и незабелязани от посетители, участници и организатори моменти. На такъв момент се натъкна обективът на Zapadno.com.

В следобедните часове на 16 юли, тръгвайки си от посещение на Църногорския събор, група самодейни певици към читалището на дупнишкото село Баланово, запяха с пълни гърла народни песни. Публиката около тях нямаше, тъй като те се връщаха като посетители от събитието, вървейки към превозното средство, с което са пристигнали.

Песните на възрастните жени огласяха пространството след контро-пропускателния пункт за паркингите на събора и една от четирите беседки за отдих на туристите. Вървейки покрай асфалтовия път, самодейните певици изпълниха няколко песни с цел да репетират. “В понеделник сме на участие и затова репетираме”, каза една от възрастните жени. Певческата група на читалището на Баланово е съставена от 5 певици, но обективът на Zapadno.com успя да заснеме три от тях.

Вижте във видеото на Zapadno.com част от репетицията, която певиците изпълниха около гората край Църногорския събор:

Очаквайте на страниците на Zapadno.com още интересни подробности от четвъртото издание на Църногорския събор.

Виж също...

Loading...