С народна носия областният управител Кирил Стоев се хвана на най-дългото граовско хоро на Църногорския събор – СНИМКИ

Областният управител на област Перник Кирил Стоев се включи в края на фолклорната програма на Църногорския събор “В сърцето на Граово”, предаде репортер на Zapadno.com.

Църногорският събор беше открит на 16 юли от 12 часа. На откриването бе и Негово Величество цар Симеон Сакскобурготски. В приветствието си към посетителите, участници и официални гости на събора областният управител Кирил Стоев каза, че фолклора е сред истинските богатства от нашите предци. „Истинските богатства на нашата култура, съкровищницата завещана от предците ни са фолклора, традициите и обичаите, които ние днес и утре пресъздаваме тук, за да ги предадем и на децата си. Това е нашият корен, любовта към родното и истинското родолюбие, което пазим в сърцата си“, каза още Стоев, цитиран от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

На 17 юли към края на фолклорната програма на сцената се изяви фолклорен ансамбъл “Етнофолк” от град Радомир. Сред участниците в него е и областният управител на област Перник, както и съпругата му и едни от децата им. След края на изпълненията им на сцената съставът, заедно с още групи от региона, страната, бесарабски българи и посетители се хванаха на най-дългото граовско хоро под музикален съпровод от оркестър “Средец”.

Разгледайте снимки от участието на областния управител в програмата и най-дългото граовско хоро:

Виж също...

Loading...