Ухапаните от кърлежи пациенти в община Брезник намаляха и за седмица те са 10, в останалите общини на региона също се наблюдават по-малко случаи

С около 60 % е намалял броят на пациентите, ухапани от кърлежи, които са потърсили лекарска помощ във филиалите за спешна медицинска помощ в региона, съобщи пред вестник “Съперник” заместник-директора на Център за спешна медицинска помощ-Перник доктор Веселина Шишкова.

“За миналата седмица техният брой е 25, при 78 за предходната. От тях по 10 са пациентите от Брезник и Радомир. Очевидно общинските управи в областта са предприели мерки за третиране на тревните площи срещу кърлежи и ефектът е налице. С навлизането в летния сезон, започнаха отпуските и малко трудно правим графиците за дежурствата, но колегите проявяват разбиране и при необходимост дават извънредни дежурства, за да гарантираме нормално здравно обслужване на населението в областта. Раздадохме лятното работно облекло и обувките на персонала, които са ни записани в КТД-то. Очакваме със заплатите за юни да изплатим и ковитните средства за юни”, поясни доктор Шишкова.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...