Извънредна проверка на Ждрелото на река Ерма след сигнал от екоминистерството за лошо състояние на съоръжения

Извънредна проверка е извършена през месец юни в община Трън от Регионална инспекция по околната среда и водите-София. Проверката е била по сигнал от Министерство на околната среда и водите за лошо състояние на екопътеката, парка за отдих и съоръженията на Ждрелото на река Ерма в землището на трънското село Ломница, съобщиха за Zapadno.com от екоинспекцията в София.

През миналия месец инспектори са извършили проверка на участък в землището на село Ломница – природната забележителност “Ждрелото на река Ерма” и поляна за отдих. За състоянието на екопътеката читателите на Zapadno.com научиха в края на месец май тази година. Прочетете още по темата в публикацията: Не мога да коментирам дали Трънската екопътека е безопасна за преминаване! Тя е затворена, обектът не е приключен, казва кметът на Общината – СНИМКИ.

От Регионална инспекция по околната среда и водите-София отговориха още, че по данни на представителя на Община Трън, присъствал на проверката, през месец януари 2021 година е обявено бедствено положение поради обилни валежи, бързо снеготопене и преливане на река Ерма от коритото. Отнесен е левият бряг на реката и са нанесени щети на парка за отдих. Към момента на проверката теренът е подравнен и насипан със скална и земна маса. Предприети са действия за възстановяване на детската площадка и мостовите съоръжения на екопътеката. Поставени са предупредителни табели за продължаващи ремонтни дейности с оглед обезопасяване на района и безопасността на туристите. Поставени са съдове за отпадъци, които се почистват от Общината, добавиха още от екоинспекцията в София.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...