Областният управител Кирил Стоев си тръгна от Църногорския събор с подарък от името на Тараклийски район в Молдова

Областният управител на област Перник Кирил Стоев получи подарък в края на четвъртото издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово”, който се проведе на манастирските ливади над брезнишкото село Гигинци, видя Zapadno.com.

В четвъртото издание на събора участие взеха бесарабски българи. Те са останали с добри впечатления от Църногорския събор и дори връчиха подарък на областния управител Кирил Стоев. Пътуването е било организирано от общността фонд “Български дух” с помощта на много хора. “Единият от тях е областният управител на Пернишка област Кирил Стоев. Връчихме му и подарък от името на Тараклийски район. Това го направи Людмила Шеболенко, която тръгна с нас за да види как са организират Истински Български събори.
Някой ден и при нас искаме да видим подобно нещо. Благодарим още веднъж на хората от Молдова и България, които помогнаха да свършим това добро дело: Анатол Кристал, Иванка Василева, Иван Паскалов, Артур Дьяков, Татьяна Папурова, ръководителя на колектива Ирина Доломанжи”, споделиха от фонд “Български дух”.

На втория ден от фолклорната програма участие взе в танците взе и Кирил Стоев, който е сред членовете на фолклорен ансамбъл “Етнофолк” в град Радомир.

Снимка: фонд “Български дух”

Виж също...

Loading...