Предложение: Врабчанският водопад в Трънско да бъде обявен за природна забележителност

През месец юни тази година експерти на Регионална инспекция по околната среда и водите-София са извършили проверка в землището на трънското село Врабча. Проверката е била планова и във връзка с предложение за обявяване на нова природна забележителност, предаде репортер на Zapadno.com.

Предложението е на Община Трън и е за обявяване на Врабчанския водопад край село Врабча като природна забележителност. Експертите от екоинспекцията са констатирали, че до водопада се достига по тясна стръмна пътека, която започва от шосейния път. Пътеката е добре поддържана, като на места са поставени указателни табели за туристически маршрути. Към момента на проверката водопадът е бил пълноводен с височина на водния пад около 4 метра. Под скалите в близост до водопада е изграден кът за отдих, който е добре поддържан, чист и няма замърсяване с битови отпадъци.

Предложението на Община Трън и констатациите от извършената проверка са изпратени до Министерство на околната среда и водите, за издаване на заповед на министъра на околната среда и водите, за обявяването на нова природна забележителност „Врабчански водопад“, находящ се в землището на трънското село Врабча, поясниха за Zapadno.com от Регионална инспекция по околната среда и водите-София.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...