Здравното министерство отпуска около 160 милиона лева за медицински хеликоптери за по-отдалечени и труднодостъпни региони

Днес, 19 юли, Министерството на здравеопазването обяви обществена поръчка с предмет: „Закупуване на санитарни превозни средства за транспорт по въздух (хеликоптери), осигурени с необходимото оборудване и апаратура за нуждите на спешната медицинска помощ“. Ще бъдат закупени шест медицински хеликоптера, като е предвидена опция за закупуване на два допълнителни, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Общата прогнозна стойност на обществената поръчка е в размер на 162 711 735 лева и 86 стотинки с ДДС. Очаква се шестте хеликоптера да бъдат доставени до 30 април 2026 година, като първият от тях ще бъде получен до 1 декември 2023 година.

Чрез осигуряването на въздухоплавателните средства на българските граждани ще бъде гарантиран качествен, равнопоставен и навременен достъп до спешна медицинска помощ и в по-отдалечени и труднодостъпни региони.

В срок до 1 септември 2022 година потенциалните кандидати имат възможност да подават оферти за участие в поръчката чрез платформата ЦАИС.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...