Секретарят на читалището в село Слаковци Светла Пантелеева: Любовта към фолклора прави всичко

Динамичен летен сезон се очертава за самодейците на народно читалище “Искра-1932” в брезнишкото село Слаковци. Тази година самодейците на селото почти не са пропускали участия във фестивали и събори в общината, региона и съседни области, предаде репортер на Zapadno.com.

След скорошното участие на читалището в четвъртото издание на Църногорския събор, самодейците се подготвят за представяне на XII-тото издание на националния събор на народното творчество в Копривщица. “Нямаме пропускане в нищо, където има фестивал сме там. Любовта към фолклора прави всичко”, сподели секретарят и самодеец към читалището Светла Пантелеева.

Групата към читалището наброява 7 самодейци, като интерес към самодейността проявява и младо момиче. Пресъздаване на обичая “Вайдудула” (Пеперуда), а от известно време и сценката “Слаковско всекидневие” са в репертоара на слаковските самодейци.

Тази година читалището навършва 90 години от основаването си. Предвижда се отбелязването на годишнината да се проведе в края на месец август.

Виж също...

Loading...