Милена Цветанова от читалището на Брезник: Радва ме, че певиците ми са ентусиазирани и много харесват народната музика

Около 15 са членовете на певческата група към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”. Най-малките членове предстои да се обучават във втори клас през есента, а най-големите скоро ще завършат средното си образование, предаде репортер на Zapadno.com.

Певческата група към читалището на Брезник е част от почти всеки празник в Брезнишко, но участва и във фестивали в региона и други краища на страната. Ръководител на групата е Милена Цветанова, която вече 10 години учи деца на пеене и словесен фолклор. Най-новите попъления в състава на групата са около 8 и ще бъдат втори клас. Те сами са изявили желание да се включат в певческия състав. “Най-малките ги уча и на детски песни, за да се научат да пеят. Може да им е трудно, но им е интересно и са амбициозни, което много ме радва. Много са ентусиазирани и много харесват народната музика, което ме радва. Надявам се, че с тях ще направим една силна група. Децата много ме зареждат. Много е хубава тази обратна връзка, която има между мен и тях. Те ме зареждат с тяхната детска енергия и лудост, които носят, а аз се опитвам да съм хем педагог, понякога по-строга, но по-скоро съм мекушава, но не им позволявам да ми се качват на главата. С децата сме си приятелчета и освен с песните обсъждаме най-различни теми, които ги вълнуват”, сподели ръководителят на групата Милена Цветанова. Тя се надява и по-големите певици, които скоро ще завършат училище, да продължат да се развиват в сферата на изкуството.

Малките певици в групата вече са се изявили пред публиката на фестивала на детското творчество “Видовденчета” и Граовския събор “Видовден” в Брезник. През есента репетициите на певческата група ще продължат, тъй като сега певиците са в лятна почивка.

Виж също...

Loading...