Цените за килограм захар в малките магазини в област Перник са с около 15 стотинки по-ниски от тези в големите търговски вериги

В рамките на периода 13 – 20 юли 2022 година се наблюдава повишение на средните цени по вергита на предлагане на бяла кристална захар за страната, най-значително в големите супермаркети, сочи анализ на Министерство на земеделието.

Цените на дребно на бялата захар в другите търговски обекти варират от 2 лева и 19 стотинки за килограм в областите Перник и София до 2 лева и 88 стотинки за килограм във Варна. Сравнявайки с предходната седмица, в осем области стойностите се покачват в рамките на 1,1 % – 6 %, най-значително в Силистра, в резултат на което средната цена за страната в тези обекти нараства с 0,8 %, до 2 лева и 53 стотинки за килограм.

През отчетения период средната цена на дребно на захарта в другите търговски обекти е с 18 стотинки за килограм над тази в големите супермаркети, като разликата достига до 54 стотинки за килограм във Варна. Изключение се наблюдава в пет области, където цените в другите търговски обекти са от 15 стотинки за килограм в Перник и София до 21 стотинки за килограм в Бургас, Сливен и Ямбол под отчетените в големите търговски вериги.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...