Община Брезник ще съдейства с транспорт, храна и вода на самодейците и ученици от Брезнишко, които ще участват на събора в Копривщица

С логистика и храна общинската администрация на Брезник ще окаже съдействие на самодейците и учениците от Брезнишко, които ще участват в XII национален събор на народното творчество в Копривщица, предаде репортер на Zapadno.com.

През месец юни след регионален етап за явяване на събора в Копривщица жури допусна до участие: група за словесен фолклор „Бучляци“ с художествен ръководител Николина Байкова към брезнишкото средно училище “Васил Левски”, певицата Василена Методиева и танцов клуб “Калина” към народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник, Светла Райчева и Светла Пантелеева от народно читалище “Искра-1932” в село Слаковци, Яна Кирилова от народно читалище “Иво Войвода-1928″ в село Долна Секирна, смесена фолклорна танцова формация „ШарениЯ” към народно читалище “Светлина-1932” в село Сопица, Александра Станилова от народно читалище “Пробуда-1927” в село Кошарево, както и народно читалище “Граовска пробуда-1928” в село Велковци. Допуснати за събора са и други участници от област Перник, а общата програма, която ще представят ще е с продължителност 6 часа и 26 минути.

Около 70 ще бъдат участниците от община Брезник, които ще се включат в събора в Копривщица. Те ще отпътуват за събитието на 6 юли с два автобуса – голям и малък, които Община Брезник ще подсигури. Администрацията ще окаже съдействие и за осигуряване на храна и вода за участниците от Брезнишко, поясни за Zapadno.com заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска.

Виж също...

Loading...