След година чакане бизнес планът на „Водоснабдяване“-Брезник ще бъде обществено обсъден в Комисията за енергийно и водно регулиране

Бизнес планът на общинското дружество “Водоснабдяване“-Брезник за периода 2022 – 2026 година ще бъде подложен на обществено обсъждане през месец август, съобщава Комисията за енергийно и водно регулиране.

“Водоснадяване”-Брезник е общинско дружество, което доставя вода на пернишкия ВиК оператор. „Водоснабдяване и канализация“-Перник е дружеството, което осигурява водата на крайните потребители – домакинства и стопански обекти. Планът за развитие на ВиК, както и свързаните с този план цени на водоснабдителните услуги, също са представени пред регулатора, но все още не са разгледани от комисарите.

През месец юли 2021 година “Водоснадяване”-Брезник е подало заявления до държавния регулатор за одобряване на план за развитие на дейността в периода 2022 – 2026 година и за утвърждаване на цените на неговите услуги. Заради забавянето във времето, през месец юни 2022 година се е наложило общинската фирма да изпрати нови заявления с изменения и допълнения по плана и цените.

Общественото обсъждане на бизнес плана е насрочено за 9 август от 11:40 часа в сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране. Създадена е и възможност за дистанционно участие в общественото обсъждане, за което заявка трябва да се изпрати до 16 часа на 8 август на посочена от регулатора електронна поща.

През лятото на 2021 година читателите на Zapadno.com научиха по-интересните подробности от бизнес плана на “Водоснабдяване”-Брезник и според него се планира плавно повишение на цената на кубически метър вода, който се продава на ВиК-Перник. Прочетете още по темата в публикацията: „Водоснабдяване“-Брезник не предвижда режим на водата през следващите 5 години.

Виж също...

Loading...