Брезничанинът Стефан Исаков: Имам две деца и се страхувам за живота им, улици в града стават скоростни отсечки

На редовно заседание на Общинския съвет в Брезник думата бе поискана от брезничанина Стефан Исаков. Неговото изказване трябваше да е към края на сесията, но председателят на Общинския съвет Иван Тинков му даде да говори по време на дебати, свързани с разискване на годишния отчет на Районно управление-Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Отчетът на полицейското управление се разгледа в началото на дневния ред на заседанието. При разглеждането на документа част от общинските съветници се изказаха по темата и зададоха различни въпроси. След изказванията им, думата беше дадена на Стефан Исаков, който се изправи пред присъстващите на сесията. Той засегна темата с развиването на високи скорости по улиците на град Брезник. При движение с висока скорост на някой от завоите при кръстовищата може да изскочи малко дете и и друга кола или дори животинчета. В такава ситуация не е възможно да се предотврати пътнотранспортно произшествие. В по-нови прави участъци, които са по-дълги от 100 метра винаги са използвани за скоростна отсечка на някои от участниците в движението, обясни Стефан Исаков и даде пример с улиците “Георги Ив. Бунджулов” и “Ангел Коцелянов”. Брезничанинът каза, че се страхува за живота на двете си деца.

В края на изказването си той попита представителите на местната власт дали може по някакъв начин да се противодейства на превишаването на скоростите в града.

Очаквайте на страниците на Zapadno.com още подробности по горещата тема от днешното заседание на Общински съвет-Брезник.

Виж също...

Loading...