Блага вест от брезнишкия храм “Свети Георги Победоносец”: Преди празника Успение Богородично ще е завършено изографисването със сцена в чест на светицата

Изографисването на западната стена на храм “Свети Георги Победоносец” в град Брезник е почти на финала, съобщиха от светата обител.

В началото на тази седмица от храма обявиха, че изографисването на главната сцена “Успение на Света Богородица” е на 95 % завършено. “Очаква се в края на тази седмица да се завърши тази стена, а другата седмица продължаваме с изографисването на източната стена над олтара! Описание на изображенията на западната стена – в центъра: Успение на св. Богородица, отгоре 12-те апостола; медальони (отляво надясно): 1. Св. Симеон Богопримец ; 2. Св. Марина; 3. Св. Йоан Кръстител; 4. Св. Неделя; 5. Св. Стилиян Детепазител; Под медальоните( до вратата): Св. Кирил и Методий, Архангел Михаил, Архангел Гавраил, Св. Константи и Елена. След завършването на изографисването и премахване на скелето ще бъде заснет клип, описващ инициативата и реализацията й. Благодарим на всички, които помагат това дело да се осъществи. Бъдете здрави и благословени”, споделиха с радост от брезнишкия храм.

Дейностите по изографисването на стените на храма стартираха в началото на месец юни тази година. Прочетете още по темата в публикацията: Изографисването на брезнишкия храм “Свети Георги Победоносец” стартира, но са необходими още дарения за работа.

Снимка: храм “Свети Георги Победоносец”

Виж също...

Loading...