Доскорошният шеф на Регионална здравна инспекция-Перник д-р Златанов отново седна на заместник-директорския стол в Министерство на здравеопазването

Доскорошният директор на Регионална здравна инспекция-Перник доктор Александър Златанов отново е заместник-министър на здравеопазването, научи Zapadno.com.

След смяната на властта доктор Златанов е част от временното служебно правителство до изборите в началото на месец октомври. През пролетта на 2021 година той отново бе заместник-министър на здравеопазването в тогавашното служебно правителство.

От неговата визитка на сайта на Министерство на здравеопазването научаваме, че докторът е роден през 1962 година. Завършил е медицина през 1991 година в Медицинска академия-София. Придобива специалност хирургия в Медицински университет-София. Има завършени специализации по здравен мениджмънт към Медицински университет-София, икономика на здравеопазването към Медицински университет-София и медицина на бедствените ситуации към Софийския университет.

Започнал е професионалния си път в центъра за спешна медицинска помощ в Самоков. След това работи като ординатор хирург в общинската болница в Самоков.

От 2009 до 2013 година е бил заместник-директор на Център за спешна медицинска помощ-София област. В периода 2013 – 2021 година е директор на Регионалната здравна инспекция за София област.

От януари до май 2021 година заема поста директор на Регионална здравна инспекция-Перник. В периода май – декември 2021 година е заместник-министър на здравеопазването.

След това, до назначаването му (3 август 2022 година) на длъжността заместник-министър на здравеопазването в служебното правителство с премиер Гълъб Донев, доктор Александър Златанов заема поста директор на Регионална здравна инспекция-Перник.

Кадър: Министерство на здравеопазването

Виж също...

Loading...