Властта в област Перник вече е в ръцете на Людмил Веселинов, който я прие с думите: Ще работя за добрата организация на изборния процес

Областният управител Людмил Веселинов официално встъпи в длъжност днес, съобщиха от Областна администрация-Перник.

Днес, 5 август в 11:00 часа новоназначеният областен управител Людмил Веселинов официално встъпи в длъжност. Това стана на церемония по символично предаване на властта от досегашния областен управител Кирил Стоев, която се състоя днес в сградата на Областна администрация-Перник.

„Основната цел на служебното правителство е провеждането на честни, прозрачни и добре организирани избори. Ще работя за добрата организация на изборния процес на територията на областта. Новото правителство ситуация и поредица от кризи – газова, енергийна и социална. Необходими са и бързи действия по овладяване на проблема с бежанците. Всички тези фактори пряко рефлектират и на област Перник. Това ще са основните точки, по които ще фокусираме усилията си в този момент.“, заяви новоназначеният областен управител.

Людмил Веселинов посочи още, че ще бъде обърнато внимание и на културата и туризма в областта. Ще бъдат направени стъпки с цел популяризиране на обекти, обичаи и други културни дадености в региона, които са повод за гордост, но много от тях са непознати дори и за местните.

След като символично предаде властта, Стоев пожела успех на своя наследник и двамата декларираха приемственост в своята работа.

Снимка: Областна администрация-Перник

Виж също...

Loading...