Община Трън стартира с подготовката на изборите за нови депутати, образувани са 23 секции, от които две ще са за карантинирани или лица с увреждания

Общо 23 избирателни секции се образуват в община Трън за предстоящите парламентарни избори на 2 октомври 2022 година. Повечето секции са в част от трънските села, но са предвидени и такива за хора с увреждания и карантинирани лица, става ясно от заповед на кмета на община Трън Цветислава Цветкова.

Заповедта за образуването на избирателни секции е от 5 август. Както и на предишните избори, така и сега в сградата на средно училище “Гео Милев” в Трън ще се образуват 6 секции. Четири от тях ще са за избирателите по адреси от града и близкото трънско село Банкя, а останалите две ще са подвижни секции са карантинирани или лица с трайни увреждания. За подвижната секция, предназначена за хора с увреждания, ще трябва да има предварително записани над 10 избиратели от общината, чието здравословно състояние не позволява да отидат да гласуват на 2 октомври. В пограничния град ще бъде разкрита и секция в бившата общинска болница, където се помещават социални услуги за възрастни хора и възрастни с физически увреждания с общ капацитет 40 лица.

В трънското село Филиповци ще бъдат разкрити две избирателни секции – в частния дом за възрастни хора с капацитет 55 лица и в кметството. Разкрити за вота ще бъдат секции в селата Туроковци, Зелениград, Главановци, Слишовци, Бусинци, Вукан, Долна Мелна, Лева река, Ерул, Глоговица, Велиново, Неделково, Ездимирци и Ломница. Секциите по тези села са сборни, с изключение на тази в дома за възрастни хора във Филиповци, и в тях гласуват избиратели от близките населени места.

Виж също...

Loading...