Музикант от „Ку-Ку бенд“ ще свири джаз в трънското село Ерул заедно с руски и български инструменталисти

Следващата събота ще се проведе фестивал „Джаз Ерул 2022“, научи Zapadno.com. Организаторите съобщават във Фейсбук, че на 20 август очакват в програмата да вземат участие редица музиканти.

На първо място представят руски музикант, когото анонсират с думите: „Ярката звезда от Москва ще бъде тромпетистът Владимир Галактионов“. И продължават с уточнение, че не по-малка звезда от руснака е един от най-добрите китаристи в България професор Цветан Недялков. Двамата ще са част от група с осем членове, събрана специално за събитието в трънското село Ерул. Останалите шестима са музиканти от Биг бенда на Българското национално радио. С тях ще пее певицата Петя Станчева.

Московският тромпетист е завършил руска държавна музикална академия, след което е бил солист в руски оркестри, работил е на различни места по света, като в момента живее и работи в Испания. Освен изпълнител, Владимир Галактионов също е автор на песни по стихове на руски поети.

„Проф. д-р Цветан Недялков със сигурност не се нуждае от представяне“ – пишат организаторите. Във всички стилове и видове китари е ненадминат виртуозен изпълнител с множество наши и чужди награди. На широката публика е познат с участието си в „Ку-Ку бенд“ и „Шоуто на Слави“. Заслужава си да се отбележи, че е професор в Националната музикална академия и е ръководител на множество майсторски класове по китара. Той е солист на Софийска филхармония, както и на симфоничните оркестри в Пловдив, Варна, Стара Загора, Бургас, Видин, Враца, Ямбол.

Снимка: “Ку-Ку бенд

Виж също...

Loading...