Скоро Областна администрация-Перник ще е с нов сайт, който ще бъде към Министерство на електронното управление

Очаква се до дни официалният сайт на Областна администрация-Перник да бъде променен и достъпен на нов интернет адрес. Това анонсира вече бившият областен управител Кирил Стоев на 4 август, когато представи отчет за мандата му на тази длъжност, предаде репортер на Zapadno.com.

Сайтът на областната управа се поддържа от години на адрес pk.government.bg и на него са достъпни решения, обявления и други документи, свързани с област Перник, институциите в региона и жителите. От няколко години към Областна администрация-Перник е създадена и отделна страница в социалната мрежа Фейсбук. Впечатление прави, че на Фейсбук страницата се публикуваха повечето новини, свързани с институцията, докато на официалния сайт те са по-малко като обем.

До дни трябва да стартира новият сайт на областната управа, който ще представлява поддомейн (поддомейн е част от име на домейн, но стои на по-ниско ниво в йерархията на домейн имената в интернет) към домейна на Министерство на електронното управление – egov.bg. Някои областни управи като тази на София област вече има отделен поддомейн в платформата. “Сайтът на Областна администрация ще премине към единния портал, който е на всички областни администрации. Идеята на предния министър беше да може чрез сайта да се извършват доста от дейностите – заявки, заявления и така нататък. Надявам се да се осъществи”, каза Кирил Стоев в последния му работен ден като областен управител на област Перник.

Виж също...

Loading...