Брезник отбелязва международния ден на младежта с урок по рисуване с вино и прожекция на филма “XII A”

Отбелязване на международния ден на младежта – 12 август, ще се организира в град Брезник, съобщиха от местната общинска администрация.

12 август е обявен за международен ден на младежта с резолюция 54/120 на Общото събрание на Организацията на обединените нации през месец декември 1999 година и се отбелязва официално от 2000 година.

В Брезник са предвидени две културни прояви за отбелязване на тематичния ден. Едната проява ще е урок по рисуване под надслов “Рисуване с вино”. Урокът ще бъде воден от художника Сашо Евтимов и ще се проведе от 10 часа във фоайето на народно читалище “Просвещение-1870”.

Другата проява всъщност е традиционна за брезничани. Петъчната прожекция на лятното кино на Бърдото ще бъде част от програмата по отбелязване на деня на младежта. Обикновено на киното се прожектират класически български филми, но за 12 август ще бъде показана българската комедийна драма от 2017 година “XII A”. Филмът ще стартира в 21 часа.

Отбелязването се организира от Община Брезник, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и народно читалище “Просвещение-1870”.

Виж също...

Loading...