За логистичното осигуряване на изборния процес в Брезнишко са одобрени 19 345 лева, които Общината получава от държавния бюджет

Общо 29 400 000 лева допълнителни средства са разпределени по бюджетите на Общините за организационно-техническа подготовка на изборите за народни представители на 2 октомври. Част от тези средства ще се предоставят по бюджетите на Общините за тази година не по-късно от 2 септември 2022 година, предаде репортер на Zapadno.com.

Средствата са част от одобрената от служебното правителство план-сметка за разходите по подготовката и произвеждането на изборите през есента. В началото на месеца Министерски съвет одобри 70,5 милиона лева за финансиране на дейности, свързани с изборния процес. Институции на държавно и местно ниво получават различни суми, с които да се обезпечат изборите.

Сумите, определени за общинските администрации, са за възнаграждения, включително осигурителни вноски, на членовете на секционните избирателни комисии, както и за логистично осигуряване на изборния процес. За логистиката на изборите между общинските администрации се разпределят 14 200 000 лева, като за Община Брезник са определени 19 345 лева.

Виж също...

Loading...