За месец пътни полицаи в област Перник съставиха 3 755 фиша и 556 акта за нарушения при проверени 6 778 водачи и пътници

Над 4 350 нарушения на правилата за пътна безопасност са установени в региона от начало на акцията на МВР. 5 706 моторни превозни средства са проверени за един месец, в периода 7 юли – 7 август, в Пернишко в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Извършен е контрол на 6 778 водачи и пътници. До момента са съставени 3 755 фиша и 556 акта за установяване на нарушения. Акцент в контрола е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол и наркотични вещества, както и шофиране на моторни превозни средства от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия месец са установени 9 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол над 1, 2 промила и 10 от 0,5 до 1,2 промила. Четирима водачи са отказали проверка за установяване на употребата на алкохол. Под въздействието на наркотични вещества и техните аналози са засечени да шофират 13 души, други двама са отказали да бъдат тествани. Установени са и 16 неправоспособни водачи.

Наблюдавани позиции са били още: неосигуряване на предимство и преминаване на забранен сигнал на светофара – 15 нарушения; неправилно изпреварване – 11; отнемане на предимство на пешеходец – 10; отнемане на предимство на пътно превозно средство – 12; нарушения с непосредствена опасност – 35.

През периода са връчени 869 електронни фиша и са наложени 67 принудителни административни мерки. Засиленият контрол продължава.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...