Формациите към сдружение “БрезиЯна” приключиха творческия сезон с дузина участия от началото на годината

Дузина са участията на танцова формация “БрезиЯна” и детски танцов състав “Граовчета” към брезнишкото сдружение “БрезиЯна” от началото на тази година. Това сподели за читателите на Zapadno.com ръководителят на формациите Яна Кираджиева.

Танцова формация “БрезиЯна” е съставена от около 20 танцьори на различни възрасти. Малките танцьори от детски танцов състав “Граовчета” са разпределени в две възрастови групи – от 3 до 5-годишни и от 7 до 8-годишни и наброяват общо 15 деца. “Старая се да ги занимавам с различни неща. Както изучаване на танци, разработки, така и на хора, които съм учила от моите ръководители. Трудно е да се работи, но успяваме”, сподели ръководителят на формациите Яна Кираджиева. До средата на месец юли танцова формация “БрезиЯна” има около 10 участия във фестивали и събори. Детски танцов състав “Граовчета” се е изявил на няколко участия от началото на годината.

От началото на новия творчески сезон през месец септември вероятно ще бъде сформирана нова група за деца, както и за възрастни, които са любители на народни танци и хора.

Виж също...

Loading...