Основен ремонт на спортната зала в Трън ще струва над половин милион лева, но след решение на трънските общински съветници

Общинските съветници на Трън ще се съберат на извънредно заседание, съобщиха от Общинския съвет.

В дневния ред на сесията, която ще се състои на 11 август, е включена една докладна. Тя е свързана с актуализация на поименния списък за капиталовите разходи за 2022 година. Кметът на Трън предлага на общинските съветници в списъка да се добави основен ремонт на спортната зала на улица “Тако Пеев” в града. Стойността на ремонта е 599 900 лева, които Министерски съвет одобри като допълнителни средства по бюджета на Община Трън за 2022 година.

По-рано днес читателите на Zapadno.com научиха, че в края на месец юли Министерски съвет одобри допълнителни 657 033 лева за Трън. Част от средствата са определени за увеличение на трудовите възнаграждения на служителите в общинската администрация за 2022 година. Прочетете още по темата в публикацията: За капиталови разходи и увеличение на заплати Община Трън получава допълнителни 644 450 лева под формата на субсидии за 2022 година.

На 11 август Общински съвет-Трън трябва да реши дали да приеме актуализацията на списъка за капиталовите разходи за 2022 година.

Преди няколко години Община Трън се опита да намери средства за ремонт на залата по линия на трансграничен проект със сръбската Община Сурдулица, но безуспешно. През 2020 година администрацията обяви обществена поръчка за ремонт на покрива със средства от общинския бюджет. Наскоро Община Трън обяви нова обществена поръчка за подмяна на дограмата на стойност над 80 хиляди лева с ДДС.

 

Виж също...

Loading...