Бившият шеф на Регионална здравна инспекция-Перник д-р Ал. Златанов вече е председател на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса

Министерският съвет прие решение за промяна на представителите на държавата в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса, съобщиха от правителствената информационна служба.

За представители на държавата са определени Александър Златанов, Людмила Петкова, Мария Беломорова и Борис Михайлов, на мястото съответно на Васил Пандов, Виолета Лорер, Естел Василева-Тодорова и Румен Спецов.

Александър Златанов е лекар по образование. Понастоящем е заместник-министър на здравеопазването. Този пост е заемал и в периода май – декември 2021 година. В периода май 2021 година – януари 2022 година е бил председател на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса. Има дългогодишен стаж в системата на здравеопазването, в това число като директор на Регионална здравна инспекция-София област и Регионална здравна инспекция-Перник, и заместник-директор на Център за спешна медицинска помощ София-област.

За председател на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса е определен Александър Златанов.

Снимка: Областна администрация-Перник – архив

Виж също...

Loading...