Районната избирателна комисия за област Перник прие първите си решения за изборите на 2 октомври, едно от тях касае инициативните комитети

Районна избирателна комисия-Перник излезе с първите си решения след назначаването на състава, научи Zapadno.com.

Първите решения са взети на 15 август – два дни след встъпването в длъжност на членовете на комисията. Едно от решенията е свързано с обявяването на решенията на Районната избирателна комисия, което ще се случва незабавно след приемането им.
Обявяването ще се прави чрез публикуването на решенията на интернет страницата на комисията и на информационно табло намиращо се на партера в сградата на Областна администрация-Перник.

Друго решение, което е прието на 15 август, е свързано с определяне на срока за регистрация в Районната избирателна комисия на инициативните комитети за участие в изборите за народни представители на 2 октомври. Приемането на документи  за регистрация на инициативни комитети за участие в изборите се извършва всеки календарен ден в сградата на Областна администрация-Перник, където се помещава комисията. Крайният срок за подаването на документи е до 17:00 часа на 22 август (не по-късно от 40 дни преди изборния ден).

Виж също...

Loading...