Кметът на община Брезник образува 26 избирателни секции, от които две ще са за карантинирани или лица с увреждания

26 избирателни секции са образувани в община Брезник със заповед на кмета Васил Узунов. Заповедта е от 8 август и е във връзка с предстоящите на 2 октомври 2022 година парламентарни избори за народни представители, видя Zapadno.com.

От 26-те избирателни секции, две са подвижни и още две ще бъдат разположени в домове за възрастни хора в град Брезник. Подвижните избирателни секции ще бъдат позиционирани в брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” и чрез тях в деня на вота ще могат да гласуват карантинирани лица или хора с увреждания. За тази цел такива лица ще трябва да подадат заявления за гласуване с подвижната избирателна секция, която по време на изборите ще пристигне до домовете им. Другите две секции ще бъдат в Центъра за социални услуги от резидентен тип към Община Брезник, който се помещава в бившата общинска болница и частния дом за възрастни хора на улица “Гоздовска” в град Брезник.

Четири ще бъдат градските секции, които ще бъдат разположени в читалището, средно училище “Васил Левски”, бившата селскостопанска гимназия и изложбена сграда “Военен клуб” към Общинския исторически музей или както брезничани я знаят – бивш Дом на народната армия. В една от градските секции ще гласуват и избиратели от четири околни на Брезник села. Останалите 18 избирателни секции ще бъдат в част от селата към община Брезник.

Виж също...

Loading...